2011. december 25., vasárnap

Bob Mackie, egy Barbie designer


Bob Mackie híres divattervező és lakberendező. Olyan hírességek ruhakölteményeit álmodta meg, mint Tina Turner vagy Cher. Barbie-kat 1990 óta tervez nagy sikerrel. Állítólag az ő érdeme, hogy a Collector Barbie-k népszerűsége emelkedett az utóbbi években Amerikában. Mostanában a sportruházat és a parfümök világába is betört.

Az általa tervezett Barbie-kat itt találjátok. Érdemes vetni rájuk egy pillantást!


Jellemző rá a hátra fogott hajviselet, a ruhákon pedig a tollak, gyöngyök, flitterek. Van, amikor nagyon eltalálja az ízlésemet, máskor kicsit túldíszítettnek tartom a műveit, de ugye ízlések és pofonok...

Legutoljára a Countess Dracula kreációja jelent meg, amit már méltattam itt. Erre a babára is inkább a túlzások jellemzőek. Akkor már az előző két alkotása inkább jobban sikerültek: a Circus Barbie és a Golden Legacy Barbie.


Több sorozata is van, például egy nap-hold pár, egy drágakövek színeit és neveit viselő sor (ametiszt, briliáns, rubin, zafír...), vagy a kedvencem a kontinensek istennői (Fantasy Goddess of ...). Persze a nacionalizmus sem maradhat el egy ambiciózus amerikaitól, így született Lady Liberty, aki a Szabadságszoborra hajaz. Viszont a legértékesebb, és a legtöbbek által kereset babája a Madame du Barbie. Bevallom nekem is érte fáj a szívem Bob Mackie művei közül, de holtversenyben áll a Lady of the Unicorns és a Fantasy Goddess of the Americas-al.

(A fenti Madame du Barbie kép a Barbie Collectors alington nevű felhasználójától származik.)

Bob Mackie-ről részletesebben olvashatok:
  • Saját oldalán
  • Facebookon
  • Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése